God’s liefde laten zien aan kwetsbare kinderen bij Noah’s Ark in Uganda

Dit jaar…

Dit jaar is er veel gebeurd. En ik heb verzaakt het allemaal op te schrijven. En van alles een foto te maken. Toch wil ik het een en ander met u delen. Misschien niet exact in chronologische volgorde.

Dit jaar is Daisy 3 jaar oud geworden. Dat hebben we gevierd met een echt kinderfeestje als in “we zeggen niet wat we gaan doen maar neem je zwembroek mee”. Volgend jaar gaat ze naar de kleuterschool!

 

Dit jaar heb ik, net als de oudere kinderen, geleerd om papieren kralen te maken. Van echte Ugandese Jjajja’s (oma/opa). Op onze beurt hebben Katie en ik dit weer aan onze groep studenten geleerd, die gedurende het jaar kralen hebben gemaakt om kettingen en armbanden te maken. Deze zullen we gaan verkopen een rolstoel te kunnen kopen voor twee lamme broers die onze groep ondersteund.

Dit jaar hebben we Pasen gevierd. Samen met Katie hebben we als achtergrondmuziek bij het toneelspel van de kleuterschool échte opwekkingsmuziek gespeeld. We hebben de kinderen geholpen om eieren mooi te schilderen om ze daarna snel te verstoppen.

Dit jaar heb ik laten zien dat ik mijn bureau écht wel kan opruimen.

Dit jaar heb ik veel hardgelopen met mijn vrouw. En we hebben wat nieuwe routers ontdekt. En een mooie plek om in de verste te staren, maar 20 minuten ver weg.  Tijdens deze schoolvakantie (December) nemen we ook kinderen mee en geven hen zo een ontdekkingsreis door de omgeving waar zij al jaren lopen, maar soms nog nooit lopend de weg zijn overgestoken.

Dit jaar heb ik bijna een kalkoen geslacht die zo maar kwam aanlopen.

Dit jaar schrok ik even toen Tabitha (7) zei “I made love!” maar zag al snel haar knutselwerkje wat alles weer goed maakte.

Dit jaar heb ik weer met plezier een Zondagschoolgroep geleid. We hebben spelletjes gespeeld, teksten geleerd, voeten gewassen en gehoord van mijn oude Jozefgroep in Delft. Volgend jaar gaan we aan de slag met het model van de Tabernakel die zij ons gezonden hebben! Samen met Katie doe ik iedere vrijdag de “Devotions” van de kleuterschool. We vertellen dan een Bijbelverhaal, of een ander verhaal, met een belangrijke les voor de kinderen. Dit jaar hebben we voor het eerst velt gebruikt, en de kinderen – en juffen – vonden het prachtig!

Dit jaar heb ik opnieuw geleerd dat mijn vrouw écht heel veel van geiten houdt (en ook van mij). Zie hier een foto van haar “beste deel van de dag” toen we naar een bruiloft in Jinja gingen.Dit jaar hebben we de kinderen veel laten vissen. En ik heb er veel bij gezeten in mijn stoel om te genieten. We hebben dit jaar echt gezien dat de kinderen zich beter gedragen. Zou eten ze niet meer al het brood zelf op en houden ze netjes hun haakje vast als ze voorbijrennen lopen.

 

Dit jaar heb ik geleerd dat je helemaal geen computerkast nodig hebt als je genoeg ruimte hebt op je bureau. Ook heb ik geleerd dat koelpasta belangrijk is.

Dit jaar ben ik begonnen met tuinieren, maar niet alleen. Samen met onze groep tieners houden we een tuintje bij met voedsel voor de twee lamme broers. Helaas groeit er nog niet veel meer dan pompoenbladeren, maar de aardappels, bonen, kool en courgettes komen er aan.

Dit jaar is mijn Broer Thijs op bezoek geweest. Hij heeft veel foto’s gemaakt, die hij mij op de terug weg naar het vliegveld heeft gegeven, maar nu kan ik ze niet vinden. Sorry broer! Kan ik die nog een keertje krijgen?

Dit jaar zijn we in een deel van Uganda geweest waar we nog nooit geweest zijn. De Sipi Falls zijn erg mooi. Zo’n vier dagen geem telefoon, geen kinderen, en veel rust. Erg, erg, mooie natuur. Op de terugweg zijn we langs geweest bij Vanessa, een oud-studente van New Horizon. Zij verwelkomde ons in haar huis en liet haar school zien. Het was goed om weer even “out of the Noah’s Ark box” te zijn.

Dit jaar heb ik samen met Jan een paar dagen hard getrokken aan alle kabels in de kerk (niet letterlijk, maar figuurlijk). We hebben veel gesoldeerd, veel slechte kwaliteit kabels, pluggen en verbindingen gezien maar toch zijn we van twee naar zeven microfoons gegaan. Mijn missie voor volgend jaar is om beter toe te zien op het onderhoud en anderen er meer bij te betrekken.

Dit jaar heb ik geleerd dat als je magneten uit China besteld, je goed naar de maat moet kijken. Zeker als je er 100 voor $1 krijgt.

Wat niet op de foto staat…

Dit jaar heb ik hard gewerkt aan een database voor Noah’s Ark waarin alle kinderen komen en waar we alle informatie op één plek hebben actueel en precies. Ik heb haar “Amanda” genoemd, voor A Multifunctional And New Database Assistant. In de nabije toekomst is het hierdoor voor u makkelijker om een kind te sponsoren en voor ons om te zien dat u dat kind sponsort.

Dit jaar heb ik de PR voor Noah’s Ark opnieuw een herstart gegeven. Heeft u ons al gevolgd op Facebook, Twitter en Instagram?

Dit jaar heb ik mij erg gesteund gevoeld door de vele kaartjes, WhatsAppjes, pakketjes, gebeden, steun, belletjes,… wow. Met name mijn Thuisfront Team laat zich niet van de weg slaan als ik niet zo veel van mij laat horen…

Dit jaar ben ik ook nog getrouwd! Maar daar is hier genoeg over te lezen.

Dit jaar heb ik niet zo veel van mij laten horen. Mag ik dat volgend jaar beter voor u doen?

Christian

Vorige

34,702 km later…

Volgende

Contrast

2 Reacties

  1. Marcel

    Ja hoor, dat mag!

    Leuke blog!

  2. Carolijn

    Wat leuk om te lezen, en mooi te zien dat jullie op de foto’s zo stralen! Ik zie uit naar je goede voornemens 😉 en ik neem me voor nog meer betrokken te zijn.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén